top of page

BIOGRAFIE

Jill tekent al van jongs af aan en heeft een heel eigen stijl. Op 15-jarige leeftijd ontwierp ze haar eerste schoolagenda. Dit ontwerp werd opgemerkt door een Nederlandse uitgeverij, die haar hierop onder contract nam.

 

Jill brak in Nederland door toen ze in november 2014 het jeugdprogramma ‘Jill’ bij de AVROTROS mocht ontwikkelen en presenteren. In dit tv programma geeft Jill creatieve adviezen aan de jonge kijker op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Ook op Youtube, Instagram, Pinterest en Tiktok is ‘Jilloptv’ te vinden.

 

Haar ‘Jill’ boekencollectie omvat inmiddels meer dan 18 titels. Vanaf 2015 zijn er meer dan 350.000 exemplaren verkocht, met als bestseller haar eerste boek 'Tekenen met Jill' dat inmiddels de 19e druk heeft bereikt. Daarnaast heeft ze een ‘Jill’ productlijn met DIY-, bak- en partyproducten en acteert ze in films (oa Misfit) en series.

 

In 2017 maakte Jill haar debuut als fictieschrijver. Ze schreef en illustreerde haar eerste jeugdboek "Elvy's eigen wereld: So boho’, dat het jaar daarop meteen verfilmd is. In 2018 en 2019 kwamen in dezelfde reeks de delen So fancy en So bella uit.

 

In 2019 besloot Jill haar tekenstijl verder te ontwikkelen en zich naast de ‘Jill’ doelgroep van 6 - 12 jaar te richten op de doelgroep tieners/young adult vanaf 16 jaar. Met haar Instagram account @JillRocket heeft ze een succesvol platform gelanceerd en onlangs is haar boek ‘Kleur jezelf mindful’ uitgekomen.

In 2020  kwam een zomers theepakket op de markt waar zij de illustraties voor heeft gemaakt.

Haar laatste project is een lifestyle boek voor young adult meisjes waarin zij op een heel persoonlijke wijze als haar levenslessen en  praktische tools deelt die zijzelf op haar 18e jaar wel had willen weten. 

De lancering van het boek is rond 18 mei 2021.

bottom of page